Fugle af en fjer kan blive kalkuner

Fugle af en fjer flok sammen. Det er sandt. I betragtning af et valg, de fleste af os vil søge ud af folk, der synes ligesom vi gør, folk, med hvem vi føler sig trygge, dem, vi vil ikke skændes med. Besøg enhver virksomhed cafeteria og du vil bemærke, at folk ved bordene vil være i grupperinger fra samme disciplin, afdeling eller etnisk gruppe.
Som en generel regel, relationer ikke normalt trives, når der er dybe forskelle i værdier, evner, temperamenter eller livsstil. Forskelle tiltrække, men – oftere – de frastøde. Enkeltpersoner blive undertiden involveret i relationer med i modsætning til enkeltpersoner, lejlighedsvis selv konfliktfyldte dem. Disse kan være spændende for et stykke tid – men medmindre kommittenterne enige om kerneværdier, sådanne relationer blive kunstigt høflig eller optrævle over tid.
Måder at arbejde sammen. Denne generelle regel, men behov for finjustering, når det kommer til videnskab, teknik og forretning. Dygtige ledere oprette ofte bevidst hold består af meget forskellige slags mennesker. De er villige til at give afkald på de komfortable, let følelser forbundet med klon-lignende grupper for at bringe forskellige færdigheder til at bære på et problem. Sådan et hold kunne medtage designere, ingeniører, fysikere, marketing folk, samfundsforskere og advokater.
Administration af mangfoldighed er ikke let. Revisorer, ingeniører, computerspecialister, advokater, psykologer og marketing folk taler ikke det samme erhvervsmæssige sprog. Hvert felt har sin argot, sin egen version af alfabet suppe. Specialisering altid producerer grupper med proprietære følelser om begreber og terminologi. Selv hvis to medlemmer af et hold ingeniører, bliver der stadig ikke én til én-korrespondance. De vil have nogle problemer med ordforråd, hvis ene er elektroingeniør og den anden er en maskiningeniør. Men problemerne ordforråd er meget lille sammenlignet med dem, der opstår, når revisorer tale med ingeniører og designere. En dygtig leder vil være nødvendigt.
Kulturelle kløfter har brug for broer. Forskellene gå ud over ordforråd: værdier, mål og målsætninger mange være forskellige for. Som flere virksomheder globalisere, er teammedlemmer mere tilbøjelige til at komme fra forskellige kulturer. De varierer ikke kun i den måde de tilgang en teknisk eller marketing problem, men på måde de se verden. Vi vil have mere af dette, ikke mindre. Desværre, hvad vi vide om administration af mangfoldighed er mere en kunst end en videnskab.
Hvis forvaltningen af mangfoldighed er så vanskeligt og så potentielt stressende–selv forstyrre–er det værd at gøre? Absolut. Varm, komfortabel, fugle fjer grupperinger kan faktisk være dysfunktionel i business, videnskab og teknik.
Hvis du ønsker at gøre jobbet ret, overveje at vælge folk med forskellige sprog, erfaringer og perspektiver. Gruppen kan være svært at styre og resultater vanskeligt at forudsige, men sådan en strategi har potentiale for uventede geniale løsninger. Når alle opfører sig som en klon, nogen er sikkert unødvendige og gruppen kan komme til at ligne en flok af kalkuner.

One response on “Fugle af en fjer kan blive kalkuner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.